De ce Smile Burundi?

Pentru că există determinări!  Suntem curajoși sau lași, talentați sau ordinari,  virtuoși sau viciați fără efort. Ne naștem creștini sau păgâni, bolnavi sau sănătoși, urîți sau frumoși. Suntem  albi sau negri, bogați sau săraci, inteligenți sau tâmpi! Pășim în lume cu un dar sau cu o povară. Toate aceste determinări stau în fața alegerilor conștiente.

Viktor Frankl, autorul cărții “Omul în căutarea sensului vieții” ar spune că nu există situație în care omului să i se refuze dreptul de a alege liber, însa, fără a avea pretenția a ne ridica la înălțimea gândirii sale profunde am spune că în fața morții prin înfometare, copilului burundez i s-a refuzat acest drept. Ceea ce i se mai îngăduie,  tot în limita granițelor unei determinări cel mult genetice, este să își însușească arta negocierii cu moartea.

“Smile Burundi “ aduce două obiective în fața celui cu care intră în contact.

-unul informativ – descoperirea  unei țări și a locuitorilor ei  găsiți  “la capătul lumii” , descoperire ce se lupta prin subiectivismul și obiectivismul nostru  între determinare și alegere.

– altul pragmatic și cu totul “la modă”: strângerea de fonduri pentru cei care poartă încrustate în trupurile lor chinurile foamei, copiii malnutriți!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *