THE HOUSE OF JOY

Mai mult de jumătate din populaţia statului Burundi suferă de malnutriţie cronică. Cei mai mulţi dintre ei sunt copii. Chinurile foamei trec dincolo de imaginabil pentru că în ochii copiilor cu malnutriţie poţi să citeşti enciclopedia morţii.  Obiectivul nostru este de a readuce zâmbetul şi bucuria pe chipul lor.

 IMG_1213 - Copy

Proiectul The House Of Joy a debutat la începutul anului 2013 în colaborare cu Jean Marie Kubwimana,  unul dintre localnicii din Buraniro, localitatea unde am lucrat ca medic timp de 11 luni.  Planul este de a construi o casa pentru  Jean Marie şi familia lui care va „adopta”   copii  malnutriţi.  Perioada de recuperare este între 1 si 3 ani. Reîntoarcerea unui copil la familia lui va fi înlocuită de alt copil.  Până acum în casa închiriată in iulie 2013 şi-au regăsit zâmbetul şi bucuria Jules, Flery, Jeannette, Steve si Aline.

În noiembrie 2013 am cumpărat terenul si l-am împrejmuit.

În februarie 2014 am început fundaţia casei. Camera 360

Casa va avea  capacitatea de a adaposti si hrani până la 25 de copii.

Dar boala nu este doar una fizică, existând multidimensiuni ale acestei stări în care se găsesc. Sufletul şi mintea lor sunt distruse. Adesea fac parte din familii destrămate, sunt neiubiţi, lăsaţi pe ultimul loc, zac într-o lume a lor şi se prăbuşesc în inerţie şi nefiinţă. Nu vrem să oferim un pat într-un centru de malnutriţie, rece şi impersonal, ci un loc în sânul unei familii care să iubească, să înveţe, să salveze.

Vă invit să ne fiţi aproape prin suportul dumneavoastră moral şi financiar!